Hoe werken wij

Wij willen ons, net als alle instructeurs en gedragstherapeuten die aangesloten zijn bij het Kynologisch Centrum Quiebus, hard maken voor het welzijn van onze honden.


In Nederland leeft bij veel hondenscholen en ook bij veel hondeneigenaren nog het idee dat een hond opgevoed moet worden door het toedienen van correcties.

Niets is minder waar, dit zijn vaak de honden die probleemgedrag vertonen.


Een hond vertelt door middel van zijn lichaamstaal heel veel en als je dat begrijpt en ook de leerprincipes van een hond kent, kun je op een positieve manier je hond opvoeden en probleemgedrag vaak voorkomen en/of oplossen.


Om die reden worden de zogenaamde "hulpmiddelen" zoals bijvoorbeeld de slipketting (ook de half-check) en anti-trektuigen, door ons niet gebruikt.

Deze middelen werken op basis van correcties en corrigeren ook op de momenten dat de hond goed gedrag vertoont.

Voor een hond is dit zeer vervelend en onduidelijk.

En al lijkt het probleemgedrag te verminderen, in een groot deel van de gevallen wordt het in de kern alleen maar erger.

En dan spreek ik nog niet over het lichamelijk letsel dat deze hulpmiddelen kunnen veroorzaken.Zie voor verdere uitleg over de "hulpmiddelen"  Baco HondenopvoedingWaarom zijn wij zo tegen de methode van Cesar Millan